Öppet hus på Göteborgs Stadsteater

shutterstock_134693633

Som ni vet är jag helt förtjust i allt som har med teater att göra. Jag älskar själva stämningen och atmosfären på en teater. Byggnaderna brukar vara gamla och präktiga. Det är bara så storslaget, det hela!

Så när jag hörde att det var öppet hus på Göteborgs Stadsteater, blev jag jättelycklig. Teatenr fick en generös donation så att de kunde renovera den och förbättra faciliteterna för publiken. Poängen är ju att den blir en modern teater trotts att jag föredrar gamla byggnader.

Hur som helt det öppna huset var i lördags från kl. 11 till 14.  De bjöd på kaffe och te samt saft till ungarna. Förutom att kunna gå runt på scenerna och i de nyrenoverade områdena på teatern, fanns det också olika upplevelser under dagen. Vi fick uppleva smaksprover från familjföreställningen Bröderna Lejonhjärta med vackra kostymer och imponerande effekter. Man kunde njuta av levande musik i den nyrenoverade salen över en forfriskning, ta på mini rundtur i teaterns källare och lära sig mer om teaterns arkitektur.

En historiker höll en kort föreläsning om Moliere och den aktuell föreställningen på Stora scenen, Den girige.  Det var jättespännande att ta en titt på det kända Kungarummet som var festligt pyntat. På scenerna kunde man se scenografi till eftermiddagens föreställning kl. 16 Den Girige. Jag fick se en del skådespelare som gick runt i deras kostymer, men vågade inte gå till dem och prata med dem. Nästa gång kanske?

Det var ett speciellt erbjudande för en biljet till eftermiddagens föreställning plus en läcker brunch på caféet som ligger bredvid teatern. Jag och min vännina var så förtrollade av atmosfären att vi inte kunde motstå att slå till. Och det var ett bra beslut! Föreställningen var ganska bra och underhållande samtidigt som att vi kunde njuta av god mat och trevligt sälskap på teatern. Jag mötte några studerande på teaterlinjen och hade ett trevligt samtal med dem.

Allt i allt måste jag ge 10 poäng till det öpna huset på Göteborgs Stadsteater. Jättebra evenemang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *