Min hund Audrie

shutterstock_60771385

Min hund är en av de viktigaste sakerna i mitt liv och därför vill jag berätta lite mer on den här på min blogg. Det är en hon och hennes ras är collie. Hon är långhårig och trefärgad med de klassiska färgerna vitt och gult samt lite svart omkring öronen. Jag har kallat henne Tiffany efter novellen och filmen Breakfast at Tiffany’s med min favoritskådespelerska Audrey Hepburn. Hon liknar mycket den mest kända collien i hela världen, ingen annan än Lassie!

Det var egentligen filmen om Lassie som fick mig att bli så sugen på att skaffa en collie. Jag har alltid älskat djur och särskilt hundar. Jag är utan tvivel en hundperson. När jag var barn, bodde vi i utkanterna av Stockholm i ett stort hus med gård. Då hade vi en härlig labrador retriever vid namnet Oscar. Jag gillade att springa efter och leka med honom i gården. Men han var inte så ung och så döde han när jag var 13 år.  Jag saknade honom enormt och därför bestämde mina föräldrar att skaffa en ny hund. Då kom collien Clara i vår familj. Det var jag som övertalade mina föräldrar att skaffa en collie. När jag såg Clara var det kärlek vid första ögonkastet. Vi tog henne när hon var en tjej så att säga och hon födde två underbara ungar när jag var 18 år. En av dessa valpar var nämligen min kära Audrey. Den andra var en han och han fick stanna hos mina föräldrar på gården. Han är mycket energisk och det passar bra att han har utrymme att springa fritt. Audrey är definitivt lugnare och mer fredfull. Hon behöver motion och vill gärna leka med mig när vi är ute i parken, men hon är också lat och gillar att gosa med mig hemma. Hon är mycket kärlig och visar sällan aggression. Allt i allt är hon en otrolig söt och lydig hund. Ni kan också se henne på bilden nedanför:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *