Enfant terrible eller sömntuta

shutterstock_127623341

Vad tycker ni om det franska språket? Jag älskar det bara. Vad vackert det låter. Voila! Och det finns så många lånade franska uttryck i konstvärlden och konstspråket. Man ska ju använda dem om man är artsy och fancy. Jag menar uttryck som

  • art deco
  • art nouveau
  • avant garde
  • femme fatale
  • grand prix

Jag har funderat mycket över vad för ett pseudonym jag ska välja. Jag ska ju behöva det när jag blir berömd :) Jag vill gärna ha något på engelska eller franska eftersom det låter mer internationellt. Och meningen är att jag blir känd världen över. Men hur som helst. Jag har kommit med några engelska förslag som goddess, butterfly eller pandora. Det finns kanske artister med dessa pseudonym som redan existerar. Det vet jag inte. Jag ville helst ha något franskt namn som till exempel enfant terrible. Det betyder hemskt barn och syftar på en person med okonventionellt uppträdande som generar eller provocerar andra. Passar helt perfekt, eller hur?

Men så har jag hittat att det redan finns ett designmärke som heter Enfant Terrible Design of Sweden. Och de har utvecklat en unik babysäng som heter Sleepyhead. Så kanske tar jag sleepyhead i stället? Det är sant att jag gillar att sova mycket. Då blir jag den mest kända sömntutan i världen. Hurra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *